Kansainvälisten asioiden asiantuntija / Huoltovarmuuskeskus

Huoltovarmuuskeskus (HVK) on työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalan laitos, jonka tehtävänä on maan huoltovarmuuden ylläpitämiseen ja kehittämiseen liittyvä suunnittelu ja operatiivinen toiminta. Lisää tietoa: www.huoltovarmuus.fi 

Haemme 

Kansainvälisten asioiden asiantuntijaa

Kansainvälisten asioiden asiantuntijana osallistut Huoltovarmuuskeskuksen kansainvälisten suhteiden ja yhteistyön koordinointiin sekä kehittämiseen. Pääset työssäsi tulkitsemaan ja vertailemaan Suomen huoltovarmuusmallia muihin varautumisen malleihin sekä teemoihin kansainvälisesti. Tehtävä on uusi asiantuntijatason tehtävä, joka sijoittuu Huoltovarmuuskeskuksen suunnittelu- ja analyysiosastolle. 

Koordinoit EU- ja pohjoismaista yhteistyötä ja osallistut yhteistyösuhteiden toteuttamisen substanssityöhön. Seuraat erityisesti EU:n kriittisten toimijoiden resilienssiä koskevaa direktiiviä ja osallistut vaikutusten arviointiin. Tehtäviin kuuluu myös osallistuminen huoltovarmuuden kansainvälisen tilannekuvan tuottamiseen. Osallistut erilaisiin yhteistyöprojekteihin kansainvälisten kumppaneiden kanssa. Raportoit ja tuotat kokonaiskuvaa kansainvälisestä yhteistyön kentästä. Osallistut kansainvälisiin työryhmiin monikeskisen yhteistyön puitteissa. Osallistut myös erilaisten kansainvälisten kokousten ja vierailujen järjestelyihin sekä valmistelutyöhön.

Teet työtäsi itsenäisesti, mutta myös osana tiimiä. Lähimpiä sidosryhmiä ovat kansainväliset kumppanit, eri ministeriöt, Ulkopoliittinen Instituutti sekä muut Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan osallistuvat tahot.

Hakemallamme henkilöllä on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Voit olla urasi alkuvaiheessa tai sinulla voi olla jo enemmän kokemusta. Sinulla on vähintään kaksi vuotta työkokemusta ja työn tai opintojen kautta hankittua kansainvälistä kokemusta. Sinulla on hyvä tuntemus kansainvälisestä politiikasta ja kansainvälisten organisaatioiden toiminnasta. Eduksi katsotaan kokemus EU-työskentelystä ja varautumiseen liittyvien rakenteiden tuntemuksesta. Olet toimintatavaltasi itseohjautuva, hahmotat kokonaisuuksia ja hallitset ajankäyttösi. Olet ulospäinsuuntautunut ja esiintymiskykyinen. Sinulla on hyvät yhteistyötaidot ja toimit sujuvasti myös monikulttuurisessa verkottuneessa ympäristössä. Pärjäät sujuvasti sekä suomen että englannin kielellä. Vahva ruotsin kielen osaaminen on etu tässä tehtävässä. 

Tarjoamme sinulle itsenäisen, haastavan ja vastuullisen tehtävän. Tehtävässä on ainutlaatuinen mahdollisuus hankkia kokemusta, tietoa ja kontakteja kansainvälisestä yhteistyöstä huoltovarmuuden, kansallisen turvallisuuden ja ulko- ja turvallisuuspolitiikan alalla. Tehtävä on vakituinen ja työpaikkasi sijaitsee keskeisellä sijainnilla Helsingin ydinkeskustassa. Työ edellyttää matkustusvalmiutta.

Kiinnostuitko?

Lisätietoja tehtävästä antaa Huoltovarmuuskeskuksen Suunnittelu- ja analyysiosaston va. johtaja Katri Liekkilä puh. 029 505 1007 (puhelinaika: to 29.4.2021 klo 9.00-10.00) sekä MPS:n konsultti Irene Turakainen puh. 020 746 9457 (puhelinaika: ke 5.5.2021 klo 9-10)

Täytä hakulomake palkkatoiveineen ja liitä mukaan CV 9.5.2021 mennessä.

Tehtävään valitusta henkilöstä tehdään perusmuotoinen turvallisuusselvitys.

Hakuaika alkaa: 26.04.2021 10:00Hakuaika päättyy: 09.05.2021 23:59
Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.
Pidäthän auki vain yhtä lomaketta, kun täytät hakemusta!
Henkilötiedot
Etunimi *
Sukunimi *
Lähetämme sinulle työnhakuasi koskevaa tietoa sähköpostilla. Vastaanottaaksesi viestimme on tärkeää, että sähköpostiosoite on kirjoitettu oikein.
Sähköpostiosoite *
Omistan tämän sähköpostiosoitteen ja olen tarkistanut, että se on kirjoitettu oikein.
Matkapuhelin *
Maakunta *
Palkkatoive (euroa/kk)
Irtisanoutumisaika
Linkki Linkedin -profiiliin
Lisätietoja
Annan MPS Yhtiöille luvan käyttää tietojani luottamuksellisesti myös muihin avoimiin tehtäviin sopivia ehdokkaita etsittäessä. *
Työkokemus ja koulutus
Liitä CV tai kirjoita alle lyhyt kuvaus työkokemuksestasi ja koulutuksestasi.
Nykyinen/viimeisin työnantaja *
Nykyinen/viimeisin työtehtävä *
Aiempi työkokemus
(Korkeintaan 500 merkkiä)
Merkkejä jäljellä:
Koulutus / Tutkintonimike *
Koulutus / Lisätietoja (korkeintaan 500 merkkiä)
(Korkeintaan 500 merkkiä)
Merkkejä jäljellä:
Liitteet
Liitä hakemus tai kirjoita alle lyhyt hakemusteksti (korkeintaan 2000 merkkiä)
(Korkeintaan 2000 merkkiä)
Merkkejä jäljellä:
Tiedoston maksimikoko on 2048 kt. Suosittelemme liitteiden tallentamista ensisijaisesti pdf-muodossa. Sallitut tiedostopäätteet ovat: rtf, doc, odt, pdf, txt, docx. Tiedoston sisällön on myös vastattava päätettä.
Liitä tähän CV:si
Tiedoston maksimikoko on 2048 kt. Suosittelemme liitteiden tallentamista ensisijaisesti pdf-muodossa. Sallitut tiedostopäätteet ovat: rtf, doc, odt, pdf, txt, docx. Tiedoston sisällön on myös vastattava päätettä.
Liitä tähän hakemuksesi
Tiedoston maksimikoko on 2048 kt. Suosittelemme liitteiden tallentamista ensisijaisesti pdf-muodossa. Sallitut tiedostopäätteet ovat: rtf, doc, odt, pdf, txt, docx. Tiedoston sisällön on myös vastattava päätettä.
Muut liitteet
Mistä sait tiedon avoimesta tehtävästä *
Huomioithan, että viranomaiselle lähetetyt hakemusasiakirjat ovat julkisuuslain nojalla lähtökohtaisesti julkisia. Salassa pidettäviä tietoja ovat vain lain 24 §:ssä säädetyt asiat, esimerkiksi yksityiselämän piiriin kuuluvat asiat. Hakemusten tietoja ei koskaan automaattisesti luovuteta eteenpäin, eivätkä ne tule julkisesti nähtäville. Viranomaisen on kuitenkin pyynnöstä annettava tiedot.

Jos koet ongelmia työnhakujärjestelmämme käytössä, voit lähettää pulmasi kuvauksen sähköpostitse osoitteeseen support@mps.fi. Pyydämme sinua kuvailemaan ongelman mahdollisimman täsmällisesti. Asiakaspalvelumme pyrkii vastaamaan sähköpostiisi mahdollisimman nopeasti.

Kiireisissä asioissa voit ottaa yhteyttä suoraan asiakaspalvelunumeroomme 020 746 9400, joka palvelee sinua arkisin klo 9-15.

Pääset lähettämään hakemuksesi esikatselun kautta.