Back and Middle Office Specialist / Stiftelsen för Åbo Akademi, Åbo

Den främsta uppgiften för Stiftelsen för Åbo Akademi är att ekonomiskt stöda Åbo Akademi. Detta görs genom ett årligt bidrag på cirka 15 miljoner euro. Vetenskaplig forskning understöds främst genom forskarstipendier till Stiftelsens för Åbo Akademi forskningsinstitut och genom stöd till Donnerska institutet för religionshistorisk och kulturhistorisk forskning.

Stiftelsen stöder det finlandssvenska kulturarbetet genom att bl.a. upprätthålla Sibeliusmuseum, museet Ett Hem, Kankas slott och konstnärshemmet Casa Haartman. Dessutom ställer stiftelsen teaterbyggnaden till Åbo Svenska Teaters disposition. Idag förvaltar Stiftelsen för Åbo Akademi mera än 400 fonder, av vilka största delen tillkommit genom testamentering eller donationer.

Vi söker nu en

Back and Middle Office Specialist

till placeringsteamet

Vårt placeringsteam som består av två anställda behöver förstärkning. I den mångsidiga rollen som Back och Middle Office Specialist sköter du uppgifter som stöder genomförande av värdepappershandel, utvärderar aktieportföljens dagliga avkastning samt utför informationssök och rapportering. Därtill har du ansvar för den till placeringsverksamheten tillhörande budgeteringen samt förutspår och uppföljer ekonomiska indikatorer. Du fungerar som en del av placeringsteamet och arbetar även tätt ihop med ekonomiavdelningen.

För att lyckas i arbetet krävs goda Excel-kunskaper samt en förståelse för finansmarknaden, placeringsverksamhet och placeringsinstrument. Tidigare erfarenhet av Back and Middle Office-uppgifter räknas till din fördel. Vi utgår ifrån att du har en lämplig utbildning för uppgiften. Ifall din svenska inte ännu är stark är du villig att utveckla dina språkkunskaper.

Som person är du självständig och ansvarstagande. Uppgiften kräver noggrannhet med siffror, förmåga till problemlösning och tolerans för rutiner. Vi värdesätter även ett utvecklingsinriktat tankesätt.

Vi erbjuder dig mångsidiga arbetsuppgifter samt en fin möjlighet till att se hur den internationella placeringsmarknaden fungerar. Som arbetsgivare är stiftelsen stabil, sammanlagt förvaltar placeringsteamet en helhet på 650 miljoner euro.

För mera information om uppgiften kontakta MPS-konsult Catharina Kallio tel. 020 746 9686. Lämna din ansökan, CV och ditt löneanspråk via knappen nedan, senast 29.1.2018.

Ansökningstiden börjar: 12.01.2018 12:00 Ansökningstiden går ut: 29.01.2018 23:59
Jobb klassering
Läge
Egentliga Finland
Tehtävän taso
Asiantuntija