IR Manager / Fortum Oyj, Espoo

Fortumissa ajamme muutosta, jolla on merkitystä. Olemme eurooppalainen energiayhtiö, joka toimittaa asiakkailleen sähköä, kaasua, lämpöä, jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseen. Yhdessä tytäryhtiömme Uniperin kanssa olemme Euroopan kolmanneksi suurin CO2-päästöttömän sähkön tuottaja. Noin 19 000 ammattilaistamme sekä toimintamme yli 40 maassa takaavat, että meillä on asiantuntemusta ja voimavaroja kasvaa ja viedä energiamurrosta eteenpäin. Kulttuurimme pohjautuu avoimeen johtamiseen, jatkuvaan kehittymiseen sekä uteliaisuuteen uusia ratkaisuja kohtaan. Haluatko ottaa aktiivisen roolin puhtaamman maailman puolesta? Liity mukaan johtamaan muutosta kanssamme! www.fortum.fi


Haemme energiamurroksen näköalapaikalle sinua

IR MANAGER , talousviestintä ja yksityissijoittajat


Roolisi

Etsimme kokenutta, kunnianhimoista ja aktiivista IR Manageria kuuden hengen asiantuntevaan ja dynaamiseen sijoittajasuhdetiimiimme. 

Tarjoamme erittäin mielenkiintoisen tehtävän Suomen suurimman pörssiyhtiön ja johtavan eurooppalaisen energiatoimijan sijoittaja- ja talousviestinnässä. Raportoit sijoittajasuhdejohtajalle ja toimipisteesi on pääkonttorissamme Espoossa.

IR Managerina vastaat ulkoisen talousviestinnän ja -raportoinnin tuottamisesta ja kehittämisestä sääntelyn tarjoamissa puitteissa. Osana tiimiä olet aktiivisesti mukana kehittämässä ja viestimässä pääomamarkkinoille suunnattua sijoittajatarinaamme, joka perustuu strategiaamme edistää energiamurrosta nopeasti ja luottavasti, vankaan taloudelliseen suorituskykyymme ja arvonluontiin. Yhtiöllämme on noin 200 000 omistajaa ja sen seurauksena erittäin laaja sijoittajasuhdeohjelma, jota toteutat yhdessä IR-tiimin ja ylimmän johdon kanssa. Lisäksi vastaat itsenäisesti piensijoittajasuhteistamme ja niiden kehittämisestä. Teet tiivistä yhteistyötä kollegojemme kanssa viestinnässä ja annat lausuntoja talousmedialle Fortumin edustajana. Vastuullesi kuuluu myös IR-raportoinnin valmistelu ylimmälle johdolle. 

Sidosryhmäsi ja yhteistyöverkostosi ovat laajat sekä yhtiön sisällä että sen ulkopuolella. Teet tiivistä yhteistyötä eri liiketoimintojen ja funktioiden kanssa ja varmistat näin, että viestintämme eri kanavissa on korkealaatuista ja oikea-aikaista. Saksalainen tytäryhtiömme Uniper tuo innostavan lisäulottuvuuden kansainväliseen IR-työhömme. 


Tarjoamme sinulle

Tarjoamme sinulle näköalapaikan energiamurrosta aktiivisesti edistävässä yhtiössä, jonka toiminnan tarkoitus on mahdollistaa muutos kohti puhtaampaa maailmaa. Tässä roolissa perehdyt kansainvälisiin energia- ja sähkömarkkinoihin ja talouden kehitykseen, ja pääset verkostoitumaan eri energia-alan toimijoiden kanssa. Tarjoamme sinulle erinomaisen mahdollisuuden kehittyä talous- ja sijoittajaviestinnän huippuasiantuntijaksi osaavien kollegoiden kanssa, innostavassa ja yksilöä tukevassa työympäristössä. 

Työsuhteesi on vakituinen ja tarjoamme sinulle tunnetun ja arvostetun yhtiön edut, viihtyisät toimitilat ja nykyaikaiset työvälineet. 


Pätevyytesi

Haemme tehtävään kokenutta sijoittaja- ja talousviestinnän ammattilaista, jolla on kolmesta viiteen vuoden kokemus pörssiyhtiön sijoittaja- ja talousviestinnästä tai analyytikkona toimimisesta. Sinulla on soveltuva korkeakoulututkinto mielellään rahoituksesta tai laskentatoimesta. Edellytämme sinulta kykyä tulkita talouslukuja ja tilinpäätöstä sekä pörssiyhtiön sääntelyn tuntemista. Sähkö- ja/tai energiamarkkinatuntemus on eduksi.

Olet analyyttinen ja kunnianhimoinen, ja työskentelyotteesi on systemaattinen ja itsenäinen. Sinulla on kyky nähdä iso kuva ja kiteyttää oleellinen selkeään ja ymmärrettävään viestintään. Tässä tehtävässä sinua auttaa kyky strategiseen ajatteluun, aito kiinnostus energia-alan talousviestintää kohtaan sekä sujuva kynä. Haemme henkilöä, jonka suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito on äidinkieltä vastaava ja jolla on erinomainen englannin kielen taito. Muu kielitaito on eduksi. Hallitset hyvin Windows-ympäristön ja MS Office-ohjelmistot, ja käytät sujuvasti ja monipuolisesti moderneja viestinnän työkaluja ja järjestelmiä. Sinulla on erinomaiset sosiaaliset taidot, olet hyvä verkostoitumaan ja pärjäät hyvin tiukkojenkin aikataulujen paineessa – etsimme taitavaa tiimipeluria tiiviistä yhteistyötä tekevään, tehokkaaseen ja dynaamiseen joukkoomme.


Kiinnostuitko?

Lisätietoja tehtävästä antaa MPS:n konsultti Irene Turakainen, puh. 020 746 9457 (puhelinaikana: 6.5 klo 9 - 10) tai irene.turakainen@mps.fi. 

Täytä hakulomake palkkatoiveineen ja liitä mukaan CV ja hakemuksesi osoitteessa http://uratori.mps.fi 16.5.2021 mennessä. 

Tehtävään valittavalta henkilöltä edellytämme hyväksyttyä turvallisuusselvitystä ja terveystarkastusta, joka sisältää myös huumausainetestauksen.

Hakuaika alkaa: 30.04.2021 09:00Hakuaika päättyy: 16.05.2021 23:59

Jaa ilmoitus

Työpaikan luokittelut
Sijainti
Uusimaa
Tehtävän taso
Päällikkö/esimies